Valiliğimiz Ortaklığında Faaliyetleri Tamamlanan “Göçmenler ve Mülteciler İçin e-Girişimcilik Projesi” Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi.

Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Erzincan Valiliği (Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu), İspanya, Slovenya ve Romanya'dan katılımcı kuruluşlar ortaklığında başvurusu yapılan, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve sözleşmesi imzalanan, ERASMUS+ Stratejik Ortaklık Programı çerçevesinde; ‘'Göçmenler ve Mülteciler için E-Girişimcilik Modülü'' isimli Projenin faaliyetleri tamamlanmıştır. Tamamlanan faaliyetlerin tanıtımını yapmak için Erzincan Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından düzenlenen toplantıya ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katılmışlardır.

            Toplantı; Vali Yardımcısı İsmail Demir, Kamu Kurum Müdürleri, Erzincan Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu, Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve Proje Ekibi ve Mahalle Muhtarlarının katılımları ile gerçekleşti.

            3 yıl süren projenin yol hikayesi ve fikri çıktıları detaylı bir şekilde katılımcılara sunulmuştur. Projenin amaçlarına ulaşması kapsamında Göçmenler için; Temel Dil ve İletişim Modülü, Dijital okuryazarlık modülü, girişimcilik modülü, e-Girişimcilik modülleri” hazırlanmış olup yaygınlaştırma faaliyeti olarak proje ortağı olan ülkelerdeki ilgili kurumlarla paylaşılmıştır. Proje kapsamında üç adet ulus ötesi ve üç adet de Eğiticilerin Eğitimi (Temel Dil ve İletişim Eğitimi, dijital okuryazarlık Eğitimi, Girişimcilik ve E–Girişimcilik Eğitimi”) programı hareketliliği gerçekleştirilmiştir.

Tanıtım toplantısına pandemi nedeniyle katılamayan Sloven, Romen ve İspanyol katılımcılar gönderdikleri videolarla projenin önemini vurgulayarak başarılar dilemişlerdir. Video mesajlarda Valiliğimize ve tüm Erzincan halkına 2019 yılında gösterdikleri misafirperverlik için teşekkürlerini ileterek sağlıklı günler dilemişlerdir.

Toplantı projenin yaygınlaştırma ve fikri çıktı ürünlerinin katılımcılarla paylaşılması ve yemekle sonlanmıştır.

 

İçerik Galerisi