‘'Göçmenler ve Mülteciler için E-Girişimcilik Modülü'' Erasmus+ Projesi açılış toplantısı yapıldı.

             Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Erzincan Valiliği (Avrupa Birliği Ve Dış İlişkiler Bürosu), İspanya, Slovenya ve Romanya'dan katılımcı kuruluşlar ortaklığında başvurusu yapılan, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve sözleşmesi imzalanan, ERASMUS+ Stratejik Ortaklık Programı çerçevesinde; ‘'Göçmenler ve Mülteciler için E-Girişimcilik Modülü'' isimli Projenin açılış toplantısı 06.02 2019 tarihinde Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

            Toplantı; Vali Yardımcısı İhsan AYRANCI, Belediye Başkan Yardımcısı Halit MUTLU, Kamu Kurum Müdürleri, Erzincan Valiliği AB Ve Dış İlişkiler Bürosu, Erzincan Halk Eğitim Merkezi, Slovenya’dan Az M-Lu(Yetişkin Eğitimi Kamu Kurumu), Romanya’dan EDUNET(Yetişkin Eğitimi Kurumu-STK), İspanya’dan VALNALON(Kalkınma Ajansı) uzmanları, , Mahalle Muhtarları ve Erzincan’da yaşayan Afganistan uyruklu mültecilerin katılımları ile gerçekleşti.

            24 ay sürecek olan projenin yol haritası ve proje ortaklarının rollerinin belirlendiği çalışmalar 06-08 Şubat tarihleri arasında Erzincan Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantı süresince proje ortakları kurumlarının tanıtımını yaparak ilgili bulundukları alanda yapacakları çalışmalar hakkında bilgilendirme ve fikir alışverişinde bulundular. Projenin amaçlarına ulaşması kapsamında Göçmenler için; Temel Dil ve İletişim Modülü, Dijital okuryazarlık modülü, girişimcilik modülü, e-Girişimcilik modülleri” tasarlanmıştır. Faaliyetleri yerine getirecek Eğiticiler için ise; Temel Dil ve İletişim Eğitimi, dijital okuryazarlık Eğitimi, Girişimcilik ve E–Girişimcilik Eğitimi” ile ilgili program yapılarak görev dağılımları belirlenmiştir.

            Toplantı sürecinde Erzincan ilimizin tanıtımı ile ilgili görsel tanıtımlarının yanı sıra Çağlayan ve Ergan Dağı Kayak Merkezine ziyaret gerçekleştirildi. Proje Çalışmaları, Vali Yardımcısı İhsan AYRANCI tarafından katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile tamamlandı.  

 

İçerik Galerisi