GÖNÜL TELİMİZİ TİTRETENLER PROJESİ EKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Erzincan Valiliği tarafından desteklenen ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı bünyesinde yürütülen "Gönül Telimizi Titretenler" isimli SODES projesinin tamamlayıcı etkinlik olarak düzenlediği kapanış programı sayın Valimizi Ali ARSLANTAŞ ve Vali Yardımcımız Mehmet Şerif OLÇAŞ'ın katılımı ve Erzincan halkının yoğun ilgisiyle gerçekleşti.
Erzincan Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi’nin yürüttüğü Gönül Telimizi Titretenler Projesi sona erdi. Erzincan Müftülüğü Çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen Gönül Telimizi Titretenler Projesi kapanış programında; kursiyerlerin kurslarda gördükleri tiyatro, bağlama, halkoyunları kursları meyvelerini verdi. Kayıtlı 66 kursiyer ile birlikte gönüllü olarak kurslara katılım sayısı 200’ü buldu.
                Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Gönül Telimizi Titretenler Projesi kapanış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün’ü açılış konuşmasını yaptığı programda sosyal ve kültürel amaçlı olarak gerçekleştirilen kursa katılan kursiyerlerin ev hanımları olduğunu, bunun yanında kursiyerin yakınlarının da ilgisi üzerine 66 olan kursiyer sayısının gönüllü katılım ile 200 kişiyi bulduğunu söyledi. Projenin amacına ulaştığını söyleyen Şube Başkanı Sadık Düzgün, düzenlenen kursların yanı sıra kursiyerler için tarihi ve kültürel gezilerin de gerçekleştirildiğini vurguladı.
                Ardından konuşma yapan Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenleri tebrik etti. Konuşmasını sürdüren Erzincan Valisi Sayın Ali Arslartaş, “Bu coğrafyada sevginin, hoş görünün egemen olması için bizlere miras bırakılan bu aziz vatanın ihyası için el ele gönül gönüle verdik. Farklılıklarımızı zenginlik kabul edip toplumsal huzurun tesisi için her bir vatandaşımızın gönlüne girmeyi başardık. Devletimiz bu anlayışın sürdürülmesi için insanlarımızın barınma, sağlık, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarının yanında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da kendilerini geliştirmelerini sağlamak, yetenekli insanlarımızın keşfedilmesine zemin hazırlamak için büyük desteklerde bulunuyor.
2017 yılında şehrimizde 10 SODES projesi kabul edildi ve uygulanmaya koyuldu. Bu projelerin maddi imkânları yönüyle dezavantajlı kesimlerin eğitimi için kullanılması bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Farklı kültürel zenginlikleri ve kimlikleri yüzyıllardır barış ve huzur içerisinde barındıran Erzincan; şiirlere ve türkülere konu olmuş ve usta sanatçıların besteleriyle çağlar ötesine seslenen eserlerin merkezi olmuştur. Ali Ekber Çiçekler, Davut Sulariler bu toprakların sedasını en üst perdeden ülkemizin her yerinde yankılanmasına öncü olmuştur. Yeni ozanlar, şairler, sporcular yetiştirmek, onların gelişimlerine katkıda bulunmak bizlerin öncelikli görevidir. Bu düşünceyle uygulanan bu projelerin başarıya ulaştığına şahit olmak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Proje yürütücülerinin titiz çalışmaları neticesinde büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum.
Ozanın deyişiyle:
Gönül çalamazsan aşkın sazını
Ne perdeye dokun ne teli incit
Eğer çekemezsen gülün nazını
Ne dikene dokun ne gülü incit.
Bu projedeki canlarımız inanıyorum ki kültür, sanat ve spor etkinliklerini aşkla şevkle yapacak, hemşehrilerinin yüzlerini ağartacak başarılara imza atacaktır. Özellikle bu proje kapsamında eğitim alan hanım kardeşlerimizin bundan sonra da sanatla, kültürle hemhal olmalarını bekliyorum. Bu projeyle eminim ki bir işaret fişeği atıldı. Bundan sonra hanım kardeşlerimiz farklı projelerde farklı alanlarda kendilerini geliştirmeye devam edecektir. Ben bu duygu ve düşünceler içinde, tekrar Gönül Telimizi Titretenler projesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm kursiyerlerimizin başarıları daim olsun. Proje yürütücülerine, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesine teşekkür ediyor, sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum” dedi
Konuşmaların ardından proje kapsamında kursiyer tarafından tiyatro gösterisi, bağlama ve türkü dinletisinin yanında halk oyunları gösterileri düzenlendi. Kursiyerlerin sergilediği performans katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. 
İçerik Galerisi